Sidor

torsdag 22 december 2016

Rädda resterna

Den enda julmat jag kommer göra i år är bönbullar. Annars har jag lyxen att bli serverad två julbord! Är du en av dem som gör ett stort julbord vet du att det förmodligen kommer bli en del rester. Ibland är det svårt att veta hur en ska ta hand om all "överbliven" mat, och ibland finns det inte så mycket energi att göra ny mat dagarna efter jul. Så bra då att du redan har en massa mat hemma! Här kommer några tips:

* Gör matlådor av Janssons och någon av alla kötträtter eller det vegetariska.
* Vill du göra en ny rätt går pizza, lasagne, paj och omelett variera på många olika sätt. 
* Här finns flera recept på vad du kan göra med resterna.

Lita inte blint på bäst före-datumet. Kläm, lukta, smaka. Det heter ju BÄST före xx/xx, inte OÄTLIG efter xx/xx. Lycka till! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar